Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z chleba razowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100ml soku wisniowego
50g cukru pudru
50g masla lub margaryny
2bialka
sól , cynamom.
Bułka tarta klasyczna Prymat
arak 20 ml
jaja 4 szt.
chleb razowy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z chleba razowego

chleb wymieszaac z sokiem i arakiem, pozostawic do namokniecia. Jaja umyc wybic ze skorupekdo naczynia,dodac cukier. Naczynie z jajami wstawic do wiekszego naczynia z woda i ubijac na parze, az sie zastygnie. Mastepnie polaczyc z maslem, chlebem, ubita piana z bialek i przyprawami. Przelozyc do wysmarowanego tluszczem naczynia i zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak