Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka w ciescie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

800g brukselki mrozonej
150ml mleka
150g mąki
250ml jasnego piwa
sól
pieprz do smaku
jaja 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka w ciescie

Brukselke ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Potem odcedzic i odsaczyc. Make przesiac miksowac razem z jajami i przyprawami, wlac piwo, zmiksowac.
Do ciasta wkladac pojedynczo brukselki, wyjmowac i klasc na goracym oleju, smazyc ze wszystkich stron na jasnozloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.12.2011 17:19
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak