Sposób przygotowania

Wariacja na temat sałaty – dobra do potraw z grilla.

Sałatę umyć , odsączyć i porwać na kawałki. Pomidora pokroić w pół plasterki a następnie w kawałki. Awokado obrać , usunąć zbrązowiałą osłonkę pozostałą w środku owocu po pestce i pokroić w cienkie piórka ( najlepiej obieraczką do ziemniaków. Wszystko wymieszać . Polać olejem . Doprawić solą , pieprzem , cukrem , sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Choć nie przepadam za awokado ( chyba, że jako kwiatek w doniczne :), to przyznać muszę, że na widok teja sałatki poleciała mi ślinka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !