Sposób przygotowania

Zmieszanie smaków kuchni chińskiej i greckiej dało fantastyczny rezultat- Kogut liże pazurki ( zabawa w gotowanie dań dla osób pod kątem chińskich znaków zodiaku )
Udko natrzeć przyprawą Gros , sosem sojowym , szczyptą pieprzu, 1 łyżka oleju .Zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku ( ok. 45 minut ) . Obrać od kości i pokroić mięso w cienkie paseczki jak na kebab .Na patelni rozgrzać pozostały olej i wrzucić mięso .Posypać jeszcze przyprawą Gros .Dodać utarty imbir i smażyć 5 minut .
Makaron podzielić na dwie części . Jedną zalać wrzącą wodą , lekko osolić i zostawić na 5 minut . Drugą część wrzucić do wrzącej wody zagotowanej z kurkumą i też zostawić na 5 minut . Odcedzić oba makarony .
Podawać dając na każdą porcję po trochu każdego makaronu , kurczaka + jakąś surówkę .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    świetny pomysł, jestem pod wielkim wrażeniem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pomysł podobny do dania Nigelli- fajna wariacja na jego temat:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !