Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa warzywna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe do nagotowania 30 dkg
boczek wędzony 20 dkg
marchewka 1 sztuka
ziemniaki 2 sztuki
mrożonka warzywna 1 paczka
sól do smaku do smaku
włoszczyzna 1 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa warzywna

1. Mięso gotować w osolonej wodzie , zebrać burzowiny dodać boczek.
2. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną włoszczyznę z marchewką.
3. Wrzucić mrożonkę warzyw - gotować aż wszytko będzie miękkie.
4. Doprawić do smaku solą , pieprzem i magi.
5. Na patelni na rozgrzanej margarynie wrzucić mąkę kiedy będzie złoty kolor wrzucić do zupy (tzw. zasmażka)
6. Można dodać parówkę na koniec żeby panowie lepiej się najedli:-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.02.2012 15:09
pożywna
Ada-Gaba 06.02.2012 22:19
moja ulubiona
AGNIESZKA144 20.12.2011 20:37
smakowita
Kate131 23.04.2011 09:45
smaczne
mariusz14 11.10.2010 20:51
racja kiełbasa musi być he he

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak