Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory zapiekane z boczkiem i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (białe części) 4
boczek wędzony 25 plastry
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pory zapiekane z boczkiem i serem

Białe części pora kroimy na pół i gotujemy w lekko osolonej wodzie 7 min. Ugotowane i osączone kawałki pora owijamy plasterkiem boczku, następnie plasterkiem sera i znowu boczkiem. Tak przyszykowane pory układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 15 min w temp. 210 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 25.12.2011 11:14
świetny przepis
Rybciia 15.06.2011 18:43
coś pysznego
Wafelek2601 08.06.2011 22:43
myślę że coś takiego musi super smakować
stokrotka 18.12.2010 22:46
lubię pory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak