Sposób przygotowania

Bardzo lubię ryby pod każda postacią .To taka moja wersja ogólnie znanych kotletów rybnych.
Zmiksować boczek i filety w malakserze robota kuchennego ( lub zmielić maszynką do mięsa – ryba musi być po rozmrożeniu odciśnięta z wody ). Cebulę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na2 łyżkach oleju na rumiano . Przestudzone dodać do masy rybnej . Wymieszać masę z ryby i boczku, jajko, pieczarki . Dosypać trochę bułki tartej ( ok. 4 łyżek ) tak by dało się formować kotlety . Doprawić solą i pieprzem .
Uformować kotlety, panierować w bułce tartej – lekko spłaszczyć .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na gorącym kotlety na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotlety . W ostatnim momencie smażenia dodać masło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie takie kotleciki. Po raz pierwszy jadlam je u mojej tesciowej :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    mój tata robi bardzo podobne, są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    Przyznam się że nei jadłem ale fajnie wyglądają ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !