Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybno-pieczarkowe kotlety :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 15 dag
cebula 1 szt.
pieczarki 10 dag
jajko 1 szt.
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rybno-pieczarkowe kotlety :

Bardzo lubię ryby pod każda postacią .To taka moja wersja ogólnie znanych kotletów rybnych.
Zmiksować boczek i filety w malakserze robota kuchennego ( lub zmielić maszynką do mięsa – ryba musi być po rozmrożeniu odciśnięta z wody ). Cebulę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na2 łyżkach oleju na rumiano . Przestudzone dodać do masy rybnej . Wymieszać masę z ryby i boczku, jajko, pieczarki . Dosypać trochę bułki tartej ( ok. 4 łyżek ) tak by dało się formować kotlety . Doprawić solą i pieprzem .
Uformować kotlety, panierować w bułce tartej – lekko spłaszczyć .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na gorącym kotlety na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotlety . W ostatnim momencie smażenia dodać masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everything 17.01.2012 08:59
Przyznam się że nei jadłem ale fajnie wyglądają ;-)
goofy9 16.08.2011 20:09
mój tata robi bardzo podobne, są pyszne
Sarenka 20.03.2011 14:38
Lubie takie kotleciki. Po raz pierwszy jadlam je u mojej tesciowej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak