Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEŚNIKI Z MIELONYM MIĘSEM.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

GOTOWANY SZPONDER 30 DKG
mąka 15 DKG
mleko 0,25 LITRA
sól 0,5 ŁYŻKI
jajko 2 SZT
oliwa 5 ŁYŻEK
olej do smażenia 0,2 LITRA

Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI Z MIELONYM MIĘSEM.

Z mąki, jajek, mleka i soli wyronić ciasto. Odstawić na ok. 30 minut, następnie wymieszać z oliwą z oliwek i smażyć w oleju z dwóch stron na rozgrzanej patelni. Gotowany szponder zmielić w maszynce. Gdy ciasto nalęśnika będzie ścisle zdjąć z patelni, do środka włożyć farsz, zwinąć w rulon i dosmażyć na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak