Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada rybna ze szczupaka :

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

½ szklanki mleka,4 łyżki bułki tartej,2 łyżki oliwy,Sól,Pieprz mielony,Masło do smarowania serwety
bułka 1 szt.
ziele angielskie 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Goździki całe Prymat 1 szt.
jajko 4 szt.
cebula 2 szt.
szczupak 1 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/8 szt.
por 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada rybna ze szczupaka :

Pracochłonna . Wykwintna . Smaczna .
Szczupaka oskrobać , wypatroszyć . Umyć . Wyciąć filety . Ugotować wywar z głowy, kręgosłupa i ości szczupaka, warzyw, 1 cebuli, ziela angielskiego, liści laurowych, goździka , szczypty soli i ok. 1 ½ litra wody . Filety szczupaka zmielić . Bułkę namoczyć w mleku , odcisnąć . Wymieszać mięso , namoczoną bułką , bułką tartą , zeszkloną na oliwie cebulą , przyprawami , żółtkami i ubitą piana z białek .Lnianą ściereczkę wysmarować masłem . Włożyć masę mięsną na ściereczkę , ściśle zawinąć. Związać końce .Włożyć do garnka . Zawiesić w wywarze podwiązane do drewnianej łyżki . Gotować na małym gazie przez 1 godzinę .Wyjąć . Rozwinąć . Pokroić w plastry . Podawać na ciepło z sosem chrzanowym lub koperkowym .
Tak przygotowaną roladę można również zalać galaretą przygotowaną na wywarze
Z gotowania rolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 29.07.2011 22:33
musi być smaczna
Smakosz6 14.10.2010 12:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak