Sposób przygotowania

Nasmaruj masłem formę z kominem (lub 6 małych foremek). Piekarnik nagrzej do temp.180. Masło utrzyj z cukrem brązowym na krem. Ucierając, wbijaj po jajku, połącz z rozgniecionymi widelcem bananami, wiórkami kokosowymi i śmietaną. Dodaj mąkę, kakao i sodę. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj w formie. Piecz 50 minut.
Syrop: Cukier zalej 4 łyżkami wody, podgrzewaj, mieszając, aż się cukier rozpuści. Zagotuj i na ostrym ogniu, nie mieszając, gotuj 2 minuty. Zestaw z ognia, dodaj rum i czekoladę. Mieszaj, aż powstanie jednolita masa. Nasącz nią spód i boki ciasta. Do zagłębienia ciasta włóż włóż bukiet z plasterków egzotycznych owoców.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    oooo z rumem hehe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !