Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić i dokładnie umyć w ciepłej wodzie,wypłukując piach i obcinając nóżki - osączyć na sitku.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,Każdego grzybka tzn.kapelusz osolić i obtoczyć w mące.Kłaść na patelnię i smażyć z obu stron do momentu,aż nabiorą złotego koloru.
Smacznego!!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To moja dzisiejsza kolacja:) uwielbiam takie grzybki oby rosły w lesie jak najdłużej!!!!!!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    grzybki leśne najsmaczniejsze ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    uwielbiam
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Też lubię
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    oj pyszne są szkoda że nie mam gdzie nazbierać
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Beniu, ale oprócz tego zeby rosly, trzeba mieć jeszcze las.....hihi...
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Misiu ja w lesie wychowana jestem:) gdzie spojrzysz las i woda:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    znaczy się Beniu ,że mieszkasz w raju....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię gąski, ale ostatnio słyszałam, że te zielone są groźne dla zdrowia człowieka :(
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie strasz Ilona,ja tak je lubię.......
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Ja również ostatnio słyszałem o tym. Podobno wpływają na układ mięśniowy człowieka.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chyba nigdy ich nie spróbuję z ich braku
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    ciekawe
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajnie się prezentują .
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Grzyby to dla mnie teren niemal zupe?nie nieznany, dlatego bardzo zazdroszcz? takim osobom jak Ty, które potrafi? je zbiera? i gotowa? z nich przepyszne dania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Musz? niektóre z Was zaprosi? w swoje strony na grzybki oczywi?cie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Czuj? si? zaproszona i dzi?kuj?, ale wcze?niej musz? sobi? kupi? "Atlas grzybów", bo ja z tych co najbardziej znaj? si? na muchomorach, tzn. umiem je rozpozna? jak s? czerwone i maj? kropki. Z innymi grzybami ju? mi troch? gorzej idzie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    pyszne tylko trudno znaleźć
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    uwielbiam!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    no ja na noc raczej grzybków nie jadam,ale wyglądają smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    lubię grzybki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,u nas zielonki rzadko niestety występują
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !