Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pora i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

30 dag pieczarek
2 szkl posiekanego pora
sól, pieprz do smaku
1/2 szkl. pouree ziemniaczane w proszku
mleko 1/2 szkl.
rosół z kury 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pora i pieczarek

Pora drobno siekamy i lekko podsmażamy na oliwie. Dodajemy posiekane pieczarki. Dusimy około 5 minut. Zalewamy bulionem. Zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Dodajemy mleko. Po tym czasie wsypujemy piree ziemniaczane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak