Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki faszerowane wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 8 szt.
wątróbka 40 dkg.
cebula 1 szt.
salami 10 dkg.
bulion 2 łyżki
koperek 2 łyżki
olej 4 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki faszerowane wątróbką

Wątróbkę umyć, osączyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Salami pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1/2 oleju, włożyć cebulę i wątróbkę, smażyć 5 min. Na koniec przyprawić solą i pieprzem.
Gruszki umyć, obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć, wypełnić farszem, przykryć wierzchami.
Tak przygotowane gruszki ułożyć na natłuszczonej blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać 10 min. w temp. 180 stopni. Gotowe gruszki posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak