Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne
wątróbka drobiowa
karkówka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety

ciasto:
1/2 kg mąki
sól
woda

farsz:
30 dag grzybów leśnych
1 cebula
30 dag karkówki
5 wątróbek drobiowych
sól i pieprz

panierka:
jajko
bułka tarta


Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto
dokładnie ze sobą miksujemy. Wody
dolewamy tyle żeby ciasto było dość
rzadkie. Smażymy cieniutkie naleśniczki.

Farsz: Grzyby kroimy w plasterki i
smażymy z drobno pokrojoną cebulą,
z dodatkiem soli i pieprzu. Studzimy i
drobno mielimy. Karkówkę i wątróbki
gotujemy do miękkości. Gotowe mielimy.
Mieszamy wszystkie składniki, doprawiając
solą i pieprzem. Farszem napełniamy
naleśniki, zwijamy je w kopercie. Każdy
obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na
rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiulka20088 28.10.2010 07:53
w sobotę teżż będę robiła krokiety:)
gusia1000 11.10.2010 18:28
Też je robię, bo i lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak