Sposób przygotowania

ciasto:
1/2 kg mąki
sól
woda

farsz:
30 dag grzybów leśnych
1 cebula
30 dag karkówki
5 wątróbek drobiowych
sól i pieprz

panierka:
jajko
bułka tarta


Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto
dokładnie ze sobą miksujemy. Wody
dolewamy tyle żeby ciasto było dość
rzadkie. Smażymy cieniutkie naleśniczki.

Farsz: Grzyby kroimy w plasterki i
smażymy z drobno pokrojoną cebulą,
z dodatkiem soli i pieprzu. Studzimy i
drobno mielimy. Karkówkę i wątróbki
gotujemy do miękkości. Gotowe mielimy.
Mieszamy wszystkie składniki, doprawiając
solą i pieprzem. Farszem napełniamy
naleśniki, zwijamy je w kopercie. Każdy
obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na
rumiano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też je robię, bo i lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    basiulka20088

    w sobotę teżż będę robiła krokiety:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !