Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety
1/2 kg mąki
sól
woda
farsz:
30 dag grzybów leśnych
1 cebula
30 dag karkówki
5 wątróbek drobiowych
sól i pieprz
panierka:
jajko
bułka tarta
Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto
dokładnie ze sobą miksujemy. Wody
dolewamy tyle żeby ciasto było dość
rzadkie. Smażymy cieniutkie naleśniczki.
Farsz: Grzyby kroimy w plasterki i
smażymy z drobno pokrojoną cebulą,
z dodatkiem soli i pieprzu. Studzimy i
drobno mielimy. Karkówkę i wątróbki
gotujemy do miękkości. Gotowe mielimy.
Mieszamy wszystkie składniki, doprawiając
solą i pieprzem. Farszem napełniamy
naleśniki, zwijamy je w kopercie. Każdy
obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na
rumiano.