Sposób przygotowania

Oczyścić pieczarki i pokroić na połówki lub ćwiartki - zależy od wielkości. Szynkę pociąć w paski, obraną cebulę drobno posiekać.
Spaghetti ugotować w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju. Odcedzić.
W czasie gdy makaron zajęty jest gotowaniem się, rozgrzać olej na patelni, wrzucić pieczarki i usmażyć je na średnim ogniu na złoty kolor. Dodać cebulę i krótko podsmażyć razem. Doprawić solą i pieprzem.
Do pieczarek wlać śmietanę, wymieszać i zagotować. Wsypać szynkę. Sos gotować ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody - 2-3 łyżki. Wlać do sosu, wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Odcedzony makaron przełożyć na talerze, polać sosem.

Komentarze

  • 0
    10942823_514356498702092_1778224947_n
    Opublikowano

    Justyna88

    lubie spagetti obojetnie jakie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    wyglada apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    na pewno smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze nie jadlam w sosie smietankowym ale sprubuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    super pomysł, musi być pyszne ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !