Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z Kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 pęczek włoszczyzny
1 peczek kalarepy
2 łyżki mąki
2 łyżki margaryny
kilka łyżek śmietany
1 pęczek zielonej pietruszki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z Kalarepy

Włoszczyznę oczyścić, umyć, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować i przecedzić. Kalarepę pokrajać w kostkę i ugotować na wywarze z jarzyn. Zupę podprawić białą zasmażką z mąki i tłuszczu i po odstawieniu z ognia dodać śmietanę i usiekaną zieloną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i cukrem. Zupę podawać można z lanymi kluskami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak