Sposób przygotowania

Pomidora sparzyć obrać ze skórki, pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanym oleju przesmażamy czosnek, cebulę, jak się zeszkli, dodać pomidora i koncentrat pomidorowy. Dusić kilka minut. Z bułeczek odcinamy z góry każdej bułeczki cienki plasterek, wydrążyć miąższ. Bułki opiekać w rozgrzanym piekarniku, przez kilka minut. Wydrążony miąższ mieszamy z mięsem, doprawić solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Bułki smarujemy od wewnątrz masłem, dodajemy po trochu sosu pomidorowego i nałożyć do nich masę mięsną. Polewamy pozostałym sosem, posypać połową sera. Bułeczki zamknąć czapeczkami, posmarowane masłem i posypane resztą sera. Bułeczki włożyć do piekarnika, zapiekać przez 5 minut w 180 stop. Gotowe bułeczki posypać zieleniną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry pomysł ,wykorzystam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !