Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z różnych gatunków mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe 200 g
schab 200 g
karkówka 200 g
wędzona kiełbaska 200 g
cebula 3 szt
sos
oliwa 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
czosnek posiekany 3 ząbki
papryka 3 (różnokolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z różnych gatunków mięsa

Z podanych składników przygotować sos. Mięso pokroić w dużą kostkę włożyć do sosu na 2 godz. Cebulę pokroić na plastry, paprykę w kwadraty, kiełbasę w grubsze plastry. Na patyki nabijamy po kolei, mięsa i warzywa. Piec szaszłyki około 15 minut. Później zawijamy je w folię aluminiową, układamy na grillu i pieczemy jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak