Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bożonarodzeniowy piernik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
margaryna 1,5 kostki
cukier 1,5 szklanki
miód 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bożonarodzeniowy piernik

Miód, cukier, mleko, margaryna, przyprawa do piernika, kakao, goździk - wszystko zagotować, aż do rozpuszczenia się składników i ostudzić (musi być zimne).
Po ostudzeniu dodajemy 5 całych jajek, przesianą mąkę i sodę.Ciasto wylewamy na wysmarowaną blachę.
Piernika wstawiamy do zimnego pieca, nastawiamy temperaturę w zależności od piekarnika. Np. w temperaturze 200 C przez 45minut.
Po ostudzeniu piernika polewamy polewą i dekorujemy na wierzchu zmielonymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak