Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżem i parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szkl
parówki cienkie 6 szt
groszek konserwowy 1 puszka
papryka 1 strąk
ogórki kwaszone 2 szt
jajko 1 szt
olej
sól
pieprz
ser żółty 200 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżem i parówkami

Ryż ugotować na sypko, odcedzić. Parówki pokroić na plasterki i obsmażyć na oleju. Cebulę dodać do parówek, podsmażyć razem. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę, wymieszać wszystko z ryżem i parówkami. Dodać 1/3 sera i odsączony groszek, przyprawić. Włożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem, posypać resztą sera. Zapiekać w 185 stop. Przez ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak