Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki pycha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki pycha

20-30 krewetek ( najlepiej królewskie)
1 szkl. białego, wytrawnego wina
2 łyżki masła
1/4 szkl. oleju
4 ząbki świerzego czosnku
obowiązkowo KOLENDRA - 1 czubata łyżka
sól, pieprz do smaku
pieczywo czosnkowe lub grzanki własnej roboty


Rozmrażamy krewetki. Na rozgrzaną patelnię dajemy masło z olejem i rozgniecionymi ziarenkami kolendry. Chwilkę smażymy. Następnie dolewamy wino i wrzucmy krewetki. Na koniec rozgnieciony czosnek. Smażymy pod przykryciem 5-6 minut. Podajemy z sosem wytworzonym podczas smażenia, w którym maczamy grzanki. Pychota!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 05.05.2012 22:03
bardzo dobry przepis,polecam
jasiek 05.02.2011 21:55
super
slomka86 05.10.2010 17:59
oczywiście \"świeże\" miało być :) to chyba mój pierwszy i nie ostatni błąd- wybaczcie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak