Sposób przygotowania

20-30 krewetek ( najlepiej królewskie)
1 szkl. białego, wytrawnego wina
2 łyżki masła
1/4 szkl. oleju
4 ząbki świerzego czosnku
obowiązkowo KOLENDRA - 1 czubata łyżka
sól, pieprz do smaku
pieczywo czosnkowe lub grzanki własnej roboty


Rozmrażamy krewetki. Na rozgrzaną patelnię dajemy masło z olejem i rozgniecionymi ziarenkami kolendry. Chwilkę smażymy. Następnie dolewamy wino i wrzucmy krewetki. Na koniec rozgnieciony czosnek. Smażymy pod przykryciem 5-6 minut. Podajemy z sosem wytworzonym podczas smażenia, w którym maczamy grzanki. Pychota!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    slomka86

    oczywiście \"świeże\" miało być :) to chyba mój pierwszy i nie ostatni błąd- wybaczcie...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    bardzo dobry przepis,polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !