Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler naciowy nadziewany papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 4 łodygi
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
cebula 1 szt.
twaróg 25 (chudy)
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Seler naciowy nadziewany papryką

Od selera naciowego odkroić zielone listki. Końcówki łodygi odkroić. Seler oczyścić, umyć, osuszyć.
Twaróg przetrzeć przez sitko i wymieszać z papryką w proszku. Strąk papryki umyć, oczyścić z gniazda nasiennego, po czym drobno posiekać. Cebulę obrać, zetrzeć na tartce i razem z posiekaną papryką wymieszać z twarogiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Powstałą masę przełożyć do szprycy z ozdobną końcówką. Kawałki selera udekorować farszem. Każdą porcję ozdobić papryczką i plasterkiem oliwki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak