Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z grochu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
seler
ziele angielskie
wywar wołowy 500 ml
parówki 4 szt
bułka czerstwa
olej
Majeranek suszony Prymat
koperek
groch 300 żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z grochu

Wlać wywar do garnka, wsypać groch i zagotować. Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut. Pokroić marchewkę, cebulę, seler w kostkę i wrzucić do zupy, mieszając od czasu do czasu. Rozgrzać na patelni olej i usmażyć grzanki. Parówki pokroić w plasterki. Zupę zmiksować i postawić na ogniu. Wrzucić parówki i posypać majerankiem. Zupę podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak