Sposób przygotowania

Twaróg rozgnieść w misce, dodać śmietanę, rodzynki, cukier i żółtko. Wymieszać na jednolitą masę. Rozmrożone porcje ciasta rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wyciąć kwadraty o bokach 9 cm i na środek każdego nałożyć łyżeczkę nadzienia.

Skleić przeciwne boki. Ułożyć ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem rozmąconym z odrobiną wody.

Piec 15 minut w temperaturze 210 stopni

Komentarze

  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    szybkie i bardzo smaczne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    wolę sakiewki z mamoną
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smaczne i proste
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    fajne
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !