Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sakiewki z serem

5.0
(35)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego 1 szt
łyżki śmietany 4 szt
rodzynek 10 dag
łyżki cukru pudru 3 szt
żółtko jajek 1 szt
jajko 1 szt
twaróg 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: sakiewki z serem

Twaróg rozgnieść w misce, dodać śmietanę, rodzynki, cukier i żółtko. Wymieszać na jednolitą masę. Rozmrożone porcje ciasta rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wyciąć kwadraty o bokach 9 cm i na środek każdego nałożyć łyżeczkę nadzienia.

Skleić przeciwne boki. Ułożyć ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem rozmąconym z odrobiną wody.

Piec 15 minut w temperaturze 210 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 06.05.2012 12:13
super
usmiech 05.04.2012 12:29
fajne
marcia71 10.05.2011 00:53
smaczne
mala2021 16.02.2011 10:18
smaczne i proste
Krzysztof42 29.01.2011 14:47
wolę sakiewki z mamoną
mehia 18.11.2010 08:17
extra :)
Ela20 10.11.2010 18:35
szybkie i bardzo smaczne!
monisia1977 30.10.2010 07:03
dobre
Margo1 28.08.2010 09:22
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak