Sposób przygotowania

Można robić specjalnie, a można wykorzystać wywar pozostały przy robieniu deseru ,, Gruszki miodowo-lawendowe \"
Gruszki obrać . Ułożyć w garnuszku, zalać woda ( ok 3 szklanek ) , dodać miód , sok z cytryny, aromat waniliowy i herbatkę .Zagotować i gotować 10 minut. Wyjąć gruszki i użyć do deseru .
Wywar schłodzić w lodówce , dodać kostki lodu , plasterki cytryny - udekorować wg uznania .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    super orzezwiajacy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Interesujące połączenie smaków, w najbliższym czasie poszukam lawendy ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !