Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar wołowy 1 litr
żeberka 350 gram
wędzona kiełbasa 150 gram
marchewka 2 szt
cebula
pietruszka
cukier
sól
kminek
Pieprz biały mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
olej
grzyby suszone 50 gram
kapusta kiszona 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z grzybami

Kiszoną kapustę wypłukać i odsączyć na durszlaku. Do dużego garnka wlać wywar wołowy, włożyć pokrojone w kawałki żeberka,pokrojoną w plasterki pietruszkę i marchewkę. Dodać 3 łyżki posiekanej cebuli oraz suszone grzyby. Wsypać przyprawy i gotować przez 40minut. Grzyby wyjąć z zupy,drobno posiekać i wrzucić z powrotem do garnka. Wlać szklankę wody i gotować na wolnym ogniu. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną cebulę, smażyć przez około 3minuty. Dodać plasterki kiełbasy, smażyć przez chwilę i włożyć do kapuśniaku. W osobnym rondlu stopić łyżkę cukru na małym ogniu. Gdy nabierze karmelowej barwy wlać filiżankę wody, gotować przez chwilę i wlać do zupy. Wyjąć żeberka z kapuśniaku, obrać z kości i pokroić na małe kawałki. Mięso włożyć z powrotem do garnka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 27.03.2011 00:17
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak