Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki miodowo- lawendowe :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 szt.
miód 1 łyżka czubata
herbata lawendowa 1 saszetka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki miodowo- lawendowe :

Jesienny deserek - bardzo prosty i bardzo smakowity.
Gruszki obrać tak by pozostawić nienaruszony ogonek. Ułożyć w garnuszku, zalać woda ( ok 3 szklanek ) , dodać miód , sok z cytryny, aromat waniliowy i herbatkę .Zagotować i gotować 10 minut. Wyjąć gruszki. Ostudzić , przekroić na połówki. Naciąć w plasterki tak by nadal trzymały się razem. Rozchylić w wachlarz . Ułożyć ozdobnie na talerzyku. Udekorować .Posypać cukrem waniliowym ( w młynku )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 14.05.2011 09:48
Pyszny deserek.
Babciagramolka 05.10.2010 20:26
Wyjaśniam , ze nie trzeba się upierać przy miodzie lawendowym - może być inny , tak samo herbata - jak damy inną np waniliową , rumiankową , gruszkową - tak by współgrała ze smakiem wanilii to będą równie smaczne .
Dorota76 05.10.2010 17:33
Pięknie wyglądają chyba też tak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak