Sposób przygotowania

Jesienny deserek - bardzo prosty i bardzo smakowity.
Gruszki obrać tak by pozostawić nienaruszony ogonek. Ułożyć w garnuszku, zalać woda ( ok 3 szklanek ) , dodać miód , sok z cytryny, aromat waniliowy i herbatkę .Zagotować i gotować 10 minut. Wyjąć gruszki. Ostudzić , przekroić na połówki. Naciąć w plasterki tak by nadal trzymały się razem. Rozchylić w wachlarz . Ułożyć ozdobnie na talerzyku. Udekorować .Posypać cukrem waniliowym ( w młynku )

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Pięknie wyglądają chyba też tak smakują
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Wyjaśniam , ze nie trzeba się upierać przy miodzie lawendowym - może być inny , tak samo herbata - jak damy inną np waniliową , rumiankową , gruszkową - tak by współgrała ze smakiem wanilii to będą równie smaczne .
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pyszny deserek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !