Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszki z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tłusty ser śmietankowy 50 dkg.
wędzona surowa szynka 16 plastrów
szczypiorek 1 pęczek
świeży rozmaryn 1 gałązka
mleko 1/8 l.
Sól ziołowa jodowana Prymat
świeżo mielony pieprz
gałka muszkatołowa
banan 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszki z szynką

Rozmaryn opłukać pod zimną bieżącą wodą i otrząsnąć. Poodrywać listki od łodyżek i drobno posiekać. Ser wymieszać z pieprzem, solą ziołową, startą gałką muszkatołową oraz mlekiem, doprawić rozmarynem.
Rozłożyć plasterki szynki i za pomocą szprycki lub łyżeczki nałożyć na nie porcje kremu serowego wielkości orzecha włoskiego.
Banany obrać i pokroić na plasterki. Po 2 plasterki przyłożyć do kremu. Z plastrów szynki uformować małe mieszki, otwory związać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak