Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z malinami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
woda letnia 1/2 szkl.
sól szczypta
maliny świeże 25 dkg
masło 1/2 kostki
cukier 3 łyzki
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z malinami

Z mąki, wody, jajka, soli i wody zarobić ciasto i cienko rozwałkować. Szklanka wykrawać kółka. Nakładać 3-4 maliny i boki mocno sklejać żeby ciasto się połączyło. Ugotować w wodzie i odcedzić. Polać masłem i posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 01.08.2013 08:01
przepyszne!!!
Beata73 10.04.2013 16:56
pachnące latem
Juleczka20 21.07.2012 20:30
pycha
kasiurek 30.12.2010 10:04
pyszności!
mamusia1 10.10.2010 20:12
pyszne i aromatyczne!
Margo1 05.10.2010 21:56
z malinami pierogów nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak