Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura truskawkowa z bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1,5 kg
cukier żelujący 3:1 0,5 kg
bazylia świeża 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowa z bazylią

Umyte i odszypułkowane truskawki pokroić w kostkę włożyć do garnka i wymieszać z cukrem żelującym.Doprowadzić do wrzenia dodać bazylię i gotować około 3 min.Gorącą konfiturę przełożyć do słoików szczelnie zamknąć ,odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.02.2014 09:43
ciekawy dodatek z tą bazylią
junox 13.06.2013 11:12
bardzo pyszna
anemon 20.04.2013 19:25
Ciekawe połączenie smaków.
Grażyna13 12.02.2013 13:34
Wspaniała :)
Aneta41 16.11.2012 19:47
super
Krystyna32 03.04.2012 08:21
fajne
Anna169Hosz 17.12.2011 00:05
Dla mnie zaskakujące połączenie- trzeba przetestować.
SyMiki 29.08.2011 22:28
muszę spróbować
Neetka90 21.06.2011 23:23
ciekawy przepis.
Kate131 02.02.2011 08:23
ciekawe jak smakuje w połączeniu z bazylią
matii6 03.12.2010 21:30
ciekawe jak smakuje,,
Margo1 05.10.2010 21:36
a to ciekawe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak