Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarny piernik z ziemniakami

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód sztuczny 500 gr
mąka pszenna 500 gr
ziemniaki gotowane 500 gr
cukier 130 gr
masło 150 gr
jajko 3 szt
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
marmolada do przełożenia
margaryna 100 gr(polewa)
cukier puder 2 łyżki(polewa)
kakao 2 łyżki(polewa)
mleko 3 łyżki(polewa)
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czarny piernik z ziemniakami

Ziemniaki ugotować i zmielić. Połączyć wszystkie składniki i piec na blasze z brzegami w 170 st około 40 min. Po upieczeniu zimny piernik przekroić na pół posmarować marmoladą.
Polewa:
rozpuścić margarynę dodać pozostałe składnik,mieszając doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.Zimną polewą posmarować ciastka pokrojone w kostkę ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.12.2016 20:09
Uwielbiam takie ciasta :)
ben-ka 07.10.2012 12:07
No,nie! piernik z ziemniakami...muszę go zrobić.
Magda60 04.06.2012 22:39
smacznie wyglada
Jolanta40 26.05.2012 19:31
fajne
Misiabe 14.05.2012 14:50
ciekawy przepis, na pewno wypróbuje :)
Krystyna32 03.04.2012 08:22
extra
Marzena34 07.01.2012 17:27
takiego nie jadłam
ajres 05.09.2011 22:40
super
ajres 05.09.2011 22:39
super
jeta72 28.07.2011 14:20
ciekawy przepis
Anna169Hosz 15.07.2011 06:02
Interesujące , muszę wypróbować.
ajres 11.06.2011 10:20
polecam
ajres 11.06.2011 10:19
polacam
barbara11561 11.06.2011 10:15
Bardzo ciekawy przepis,z ziemniakami nie robiłam,ale spróbuję:):)
katarzyna124 28.02.2011 18:37
Ciekawy jest ten dodatek ziemniaków:)
mili_kati 01.12.2010 21:41
lubię takie ciasta
matii6 11.10.2010 12:19
bardzo lubię tego rodzaju ciasta,pycha
Margo1 05.10.2010 21:35
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak