Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kiślowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kisiel cytrynowy 4
jajko 4
cukier puder 1 szklanka
margaryna 12,5 dag
mleko 0,5 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kiślowa

Jajka z margaryną i cukrem utrzeć na gładką masę. Kisiel, mąkę, proszek i cukier wymieszać. Stopniowo dodawać do masy i dolewać mleka. Wyłożyć do formy i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 03.01.2013 21:21
Prosty przepis a babka smaczna,pamiętam jej smak z dzieciństwa,piekła ją moja mama.Czasem też taką robię .
Małgorzata106 01.12.2011 08:46
super
Ewa111 03.07.2011 18:49
też kiedyś taką robiłam,muszę do niej wrócić
marchewka 19.04.2011 23:31
ciekawy przepis !
Dorota59 29.03.2011 12:47
moja ulubiona z dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak