Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w 5 sałatach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 600 g
sałata kędzierzawa zielona 1
sałata kędzierzawa czerwona 1
sałata lolo 1
jogurt naturalny 200 ml
sól, cukier, pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
pomidorki koktajlowe 10
oliwa 2 łyżki
Do dekoracji:
rukola

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w 5 sałatach

Indyka kroimy w paseczki, posypujemy Kucharkiem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. W dużej miseczce sałatę rwiemy na małe kawałeczki. Liście rukoli dodajemy w całości, pomidorki kroimy na pół. Dorzucamy smażone kawałki indyka i całość polewamy sosem z jogurtu wymieszanego z oliwą, z sokiem i startą skórką z limonki doprawionego solą ziołową, pieprzem i szczyptą cukru. Nie mieszamy przed spożyciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 10.10.2011 12:42
smaczne
jasiek 10.07.2011 23:39
wyśmienity
Jastinka 04.04.2011 21:42
niezłe
Iwona51
Iwona51 11.03.2011 09:10
szkoda, że nie ma zdjęcia, bo super przepis
Małgorzata77 05.01.2011 18:05
No zdjęcie by coś więcej powiedziało:)
Anna169Hosz 19.11.2010 19:46
Musi wygladać bajerancko- podoba mi się ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak