Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łabędzi puszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuki
olej 1 łyżka stołowa
gorąca woda 1 łyżka stołowa
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczna 2 łyzka stołowa
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
mleko 3 szklanka
cukier 0.5 szklanka
wiórki kokosowe 10 dag
kostka masła1 1 sztuka
cukier waniliowy 1 paczka
maslo1 1 łyżka
wiórki kokosowe 10 dag
ckier 0.5 szklanka
bułeczki 3 czerstwe

Przepis i sposób przygotowania na: Łabędzi puszek

Białka z cukrem ubić na sztywno, dodając po jednym zółtku następnie dosypać obie mąki i proszek do pieczenia przesiewając je przez sitko. Następnie dodać oliwę, wodę. Dokładnie wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170\'C piec 35 min.
Bułeczki zalać dwoma szklankami zimnego mleka i odstawić aby zmiękły. Następnie bułki rozdrobnić widelcem ale nie odciskać. Szklanke mleka zagotować z cukrem i dodać przygotowane bułki oraz wiórki kokosowe gotować 10-15 minut cały czas mieszając a następnie odstawic do wystudzenia. Masło utrzeć na puch, nie przerywając dodawać po łyżce wystudzonej masy oraz cukier waniliowy.
Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. Pierwszy blat ciasta posmarowć masą na wirzch wyłożyć resztę masy.
Masło stopić na patelni, dodając wiórki oraz cukier. Mieszając usmażyć na złoty kolor. Gorącą posypkę rozsypać na wierzch lekko wklepać. Gotowe ciasto wstawić do lodówki by się schłodziło. Smacznego;)))

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak