Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe:
W misce roztrzepujemy 1 jajko, dolewamy 3 szklanki mleka oraz dosypujemy 7 łyżek mąki pszennej (jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodajemy więcej mąki). Do smaku przyprawiamy solą. Mieszamy do momentu powstania jednolitej masy i smażymy na rozgrzanej patelni.

Nadzienie:
Brokuły gotujemy w osolonej wodzie (powinny być lekko twarde, żeby się nie rozpadały). Ser żółty trzemy na grubych wiórkach.

Sos beszamelowy:
Rozpuszczamy masło, dodajemy 2 łyżki mąki pszennej i mieszamy. Następnie dolewamy 3 szklanki wody i mieszamy do momentu zagęstnienia. Kiedy sos zgęstnieje, wrzucamy 1 kostkę bulionową i dokładnie mieszamy. Następnie ściągamy sos z ognia i dodajemy 3 łyżeczki śmietany.

Naleśniki nadziewany brokułami i żółtym serem i składamy je na ćwiartki. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Podajemy polane sosem beszamelowym.

Smacznego!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Można wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mozna zjeść ze smakiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nie dla mnie zestaw
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !