Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana papryka z nadzieniem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 3 sztuki
jaja 4 sztuki
ser żółty 20 dag
sól
natka pietruszki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana papryka z nadzieniem serowym

Paprykę przekroić wzdłuż na pół, oczyścić i gotować przez około 5 minut w osolonej wodzie. Jajka ugotować, posiekać, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki posiekać – całość doprawiać do smaku i dokładnie wymieszać. Połówki papryk nadziewać masą i zapiekać w nagrzanym piekarniku. Podawać gorące, posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak