Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selery smazone w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

800g selera
40g maki
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
jaja 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: selery smazone w panierce

Selery rozciac na pol, wyczyścic i ugotowac na polmiekko. Nastepnie odcedzic, wystudzic , obrac, pokroic w plastry grubości 1 cm, posypac maka. Panierowac w rozmaconych jajach i bułce tartej z sola. Smazyc na jasnozloty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak