Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak mojej Babci

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 300 g
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól, cukier, pieprz
żeberka
kapusta biała 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak mojej Babci

Grzyby dzień wcześniej zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Do garnka wkładamy poszatkowane kapusty, namoczone prawdziwki pokrojone na kawałki, włoszczyznę, całą cebulę i zalewamy wszystko zimną wodą i gotujemy. W trakcie przyprawiamy przyprawami Prymat: pieprzem, zielem oraz liściem. Po ok 45 min dodajemy żeberka i gotujemy do momentu, gdy mięso będzie odchodzić od kości. Kości oraz cebulę wyrzucamy, a mięso dzielimy na mniejsze kawałki. Dla smaku posypujemy solą, pieprzem i odrobiną cukru.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 05.03.2013 19:16
uwielbiam kapuśniak
ALAGOR 18.02.2013 23:03
smaczny!
Grażyna13 24.01.2012 17:39
Babcine przepisy najlepsze :)
Iwona51
Iwona51 17.04.2011 21:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak