Sposób przygotowania

Jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych , przekrawamy na połowy a potem kroimy na plastry grubości 2-3 mm. Posypujemy cynamonem. Układamy w suszarce do warzyw i owoców, włączamy na około 4 godziny. Po tym czasie zdejmujemy gotowe ususzone chipsy ( są suche i kruche, nie gną się) a resztę dosuszamy. Doskonała alternatywa dla niezdrowych chipsów ze sklepu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smakują rewelacyjnie z tym cynamonem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    czy można suszyć je w piekarniku? bo suszarki nie posiadam niestety
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    W piekarniku też można .
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Można w piekarniku, najpierw na 50C, a jak się podsuszą, to na 75 C.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Fajny pomysł na zdrowe chipsy:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super pomysł z tym cynamonem,wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    zdrowa przekaska :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne, ja z takich suszonych robię kwasek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !