Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z szampana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szampana 1 szklanka
śmietany 250 ml
cebula 1
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z szampana

Cebulę (drobno posiekaną), pieprz, poł szklanki szampana gotujemy tak długo, aż płyny zostanie niewiele płynu, ok. 5 łyżek. Następnie cedzimy przez sito, dodajemy śmietanę i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. dolewamy resztę szampana. Na koniec wrzucamy masło i bardzo szybko mieszamy, żeby się nie zważyło. Oczywiście nie wszystkim może smakować. Ja polecam szczególnie do ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak