Sposób przygotowania

Omlet to coś podobnego do jajecznicy, tylko ma formę jednolitego placka jajecznego. Jajka wbijamy do miski, solimy i dodajemy łyżeczkę letniego masła. Wszystko roztrzepujemy i wlewamy na patelnię (przed wlaniem jajek, rozgrzewamy na niej masło). Częstym
błędem jest przekręcanie omletu na drugą stronę, przez co łatwo go rozerwać. Wystarczy złożyć go na pól i poruszać patelnią, żeby się ładnie odkleił.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    UWIELBIAM PUSZYSTE OMLETY

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !