Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 4
śmietany 1 łyżka
chrzanu ze słoika 1 łyżka
sól, pieprz
tuńczyk 2 (w puszcze)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane tuńczykiem

Pomidory przekroić na pół i wydrążyć z nich środki. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić. Dodać do niego chrzan, śmietanę , przyprawy do smaku. Wcześniej przygotowane pomidory, wypełniamy farszem z tuńczyka. Nie radziłabym solić pomidorów, bo wydzielają strasznie dużo soku i tuńczyk w nich \"pływa\", co wygląda nieestetycznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak