Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki konserwowe do obiadku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 kg buraków
1,5 szklanki wody
0,5 szklanki octu 10%
szklanka cukru
1 plaska łyżka soli
cebula biała
ząbek czosnku
4 ziarna pieprzu
4 ziarna ziela angielskiego
4 ziarna gorczycy
3 liście laurowe
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki konserwowe do obiadku.

Wodę zagotować z przyprawami i ostudzić.
Buraki zagotować w łupinach, Gdy ostygną zetrzeć na grubych oczkach na tarce i zalać zimną zalewą. Zostawić na całą noc.
Na drugi dzień nałożyć do słoiczków i pasteryzować 10 -15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak