Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
sczypiorek do smaku
oliwki zielone do smaku
czosnek 1 zabek
bagietka 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z tuńczykiem i oliwkami

Oliwę z oliwek wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie pokroić bułkę na plastry 1 – centymetrowe, obsmażyć we wcześniej przyrządzonej oliwie. Tuńczyka wyjąć do miski, wymieszać z oliwkami pokrojonymi na cząstki oraz z posiekanym szczypiorkiem. Następnie wymieszać razem cała pastę, dodać sól i pieprz i układać na ciepłej bułce. Jeść na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 21.11.2010 09:34
smaczna
aginaa 07.10.2010 14:35
mniam
aginaa 07.10.2010 14:35
mniaim
Jolanta40 06.10.2010 13:33
pomysłowe
Margo1 05.10.2010 19:57
ciekawe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak